Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


92.03.11. Bácsalmási Színes - Siker volt

1992.03.11
wp_20150322_009.jpg

Felső-Bácska 1992. február 19. A művelődési központ rendezvényei 1992 február.  Koncert A bácsalmási németek egyesülete szervezésében, 1992. február 23-án, 15 órai kezdettel a Művelődési Központban fellépnek: Backnang testvérvárosi és a madarasi Geiger István vezette fúvószenekarok, valamint a Hunyadi János Gimnázium tánccsoportja.

Hej-hó, Boszorkány! A Holló együttes műsora általános iskolás gyerekek részére, február 21-én, pénteken 14 órakor, Művelődési Központban. Belépődíj 60 Ft.

Zenés humorkoktél A Művelődési Központ rendezésében, február 24-én, hétfőn, 19 órakor. Vendégek: Tahi Tóth László színművész, Balázs Péter színművész, Kovács Kati táncdalénekes, Fehérváry Márta operett énekes. Zene: Koncz Tibor és Németh László.  Belépő: 180 Ft. Diák és nyugdíjas: 150 Ft.

Felső-Bácska 1992. március 11. Siker volt A Művelődési Központban a hagyományos Bunyevác nagy préló, amelyen a reggelig tartó táncot megelőzően, színvonalas kulturális programot láthattak az érdeklődők, amelynek keretében felléptek a Csikériai Rokokó néptáncegyüttes, valamint a Művelődési Központ tánccsoportja és énekkara.

Nem volt kisebb sikere, a Sárga Csikó étteremben, a bácsalmási németek egyesületének rendezésében megtartott Svábbálnak sem. A vendégek itt valóban „csak” a táncmulatságot élvezhették hajnalig. A kulturális program, a bált követő napon került megrendezésre a Művelődési Központban. Ekkor Backnang testvérvárosi és a Geiger István vezette fúvószenekarok adtak koncertet. A műsor keretében fellépett a Hunyadi János Gimnázium tánccsoportja is. A műsor megtekintése ingyenes volt, de az adományokból így is több ezer forint jött össze, a II. Világháborús emlékmű megvalósítására.

A farsang jegyében tartotta a helyi Szakmunkásképző Intézet szalagavató műsorát az idén végző tanulóinak. A Holló együttes, a Hej-hó, Boszorkány!, című mesejátékkal aratott sikert a gyerekek körében. Az óvodások farsangi báljára, február 22-én került sor.

Igazi osztatlan sikert aratott a fővárosi művészek részvételével megtartott zenés humorkoktél is. A műsor hangulatáról talán elég a közreműködő művészek szavait idézni, amit a Kedves Bácsalmásiaknak és a Felső-Bácska Olvasóinak üzentek: Amikor még 20 éves az ember dal fakad az ajkán, nem panasz. Az éveket, (az életet) zsugorgatni nem kell.” Fehérváry Márta operett énekes, Tahi Tóth László színművész. „Sok köszönet a forró tapsokért, öröm volt az este. Szeretettel Balázs Péter.” „Remélem, még 20-30 évig énekelhetem Önökkel az első dalom első sorát idézve koncertünkről: Soha nem hagylak el! Ameddig erőnk, kedvünk, lehetőségünk van, szeretnénk Önöket szórakoztatni, fiatalodni. Sok szeretettel nagy rajongójuk: Kovács Kati!Bácsalmás, 1992. február 24.

Az előadás műfajához és színvonalához mérten méltatlanul kis érdeklődés mellett került bemutatásra, az Egy őrült naplója című melodráma.

Ezzel szemben, a téma fontosságára való tekintettel, óriási érdeklődés mellett került sorra Bácsalmáson is a kárpótlási, valamint a szövetkezeti átalakulási törvény végrehajtásával kapcsolatos eljárásokat ismertető előadás. Az, hogy nem teljesen tájékozatlanul távoztak a környező településekről is érkező érdeklődők, az annak is köszönhető, hogy a hallgatóság soraiban helyet foglaltak a tárgyalt témában is jártas személyek…

Nem aratott osztatlan sikert, hogy az iskola jövőjével kapcsolatban, csak a jelenlegi iskolások szüleinek a véleményét kérték ki. Arról, hogy legyen-e újra egyházi iskola a Rákóczi úti alsó tagozatos, volt leányiskolából?

Felső-Bácska 1992. március 11. char–lie

 

 

A mappában található képek előnézete FKH: Sport és Bélyeg