Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BSC 1913 – PVSE 2013 avagy labdarúgás Nánai Auréltól – Eckert Dávidig

2013.03.14

Bácsalmáson, a szervezett sportélet alapjait 1913. június elsején teremtették meg, amikor a dicső elődök megalapították a település első sportegyesületét, Bácsalmási Sport Club (BSC) néven.

Az egyesület kezdetben labdarúgó szakosztályt és kultúrcsoportot működtetett. A további majd’ száz év alatt számtalan sportágnak hódolhattak a település fiataljai. Napjainkban viszont már csak kettőnek ad otthont a patinás egyesület, a jogutód Petőfi Városi Sportegyesület (PVSE).

 

A fent leírtak jegyében kerül értékelésre röviden az egyesület működése, legfőképpen a sportágak közül egyedüliként 100 éves múltra visszatekintő labdarúgó szakosztály csapatai, korosztályonként. Már abból a szemszögből, hogy milyen élet zajlik az egyesület illetve a labdarúgó szakosztályon belül 2012-ben, egy évvel a centenárium előtt, illetve az alapítás 100. évfordulóján végződő 2012-2013-as bajnoki év félidejében.

 

PVSE 2012

 

Az egyesület anyagi bázisát, a helyi Önkormányzat és a különböző vállalkozások anyagi támogatásai jelentik, a tagdíjak mellett. A működéshez szükséges anyagi forrás biztosításában nagy jelentősége van, annak a pályázati lehetőségnek, amelynek  keretében a vállalkozások társasági adójukból, az ún. látvány-csapatsportágakat működtető egyesületek számára (Bácsalmáson a PVSE kötelékében például labdarúgás és kézilabda) támogatást nyújthatnak az utánpótlás-nevelés céljaira.

 

Nos, a PVSE vezetése élt a pályázat adta lehetőséggel, hisz az első alkalommal befolyt több millió forintból bővíthették az egyesületben zajló színvonalas sportági képzéshez szükséges tárgyi és személyi feltételeket. Ennek is köszönhetően befejeződött a PVSE sporttelepén található öltözőket és szertárt illetve az egyesületi klubot magában foglaló épületek, pályák felújításának utolsó fázisa. A sporttelep mai formájában csábító lehet a labdarúgósport hódolóinak, és a „csak” a mozgás öröméért ide betérők számára is, minthogy sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. S, az egyesületi vezetésnek még további elképzelése is van a sporttelep fejlesztésére... 
pro-sport
 

A mappában található képek előnézete Labdarúgás