Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BSC 1913 – PVSE 2013. A csapatépítés már zajlik...

2013.03.08

 

BSC 1913 – PVSE 2013.

 

 
A csapatépítés már zajlik

 
Bácsalmáson, a PVSE csapatai – labdarúgó és kézilabda – már a 2012-2013-as bajnoki év tavaszi idényére készülnek. Viszont, a tavaszi folytatás nem csak egy egyszerű szezon lesz, hisz’ annak végén, a BSC alapításának 100. évfordulóját ünnepli, a ma már Petőfi Városi Sportegyesület néven közismert klub tagsága június 8-9. napján. Mint előző számunkban beszámoltunk már a labdarúgók elmúlt év őszén nyújtott teljesítményéről, most a kézilabda szakosztály – női és férfi – csapatainak életéről következik beszámoló.
 
A kispályás kézilabda játék, a Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség 1959-es megalapításától kezdve népszerű sportjáték a helyi fiatalok körében. Érdekes, hogy kezdetben csak férfi csapat szerepelt az egyesület színeiben – a női szakág a helyi Hunyadi János Gimnáziumban működött, amelynek együttese a megyei élcsapatok közé tartozott az 1970-es évekig, majd megszűnt. A városi egyesület 1984-ben szervezte meg a női csapatát és az óta, mindkét csapat működése folyamatos, és a megyei bajnokság mellett évekig a Nemzeti Bajnokság II. osztályában is szerepeltek.
 
A csapatok közül, a számtalan dobogós helyezés mellett, a női kétszer, a férfi egyszer nyert bajnoki címet. Az utánpótlás együttesek közül az ifjúsági fiúk kétszer végeztek a mezőny élén.  A szakosztály kiemelkedő és népszerű rendezvénye volt – több mint egy évtizedig, a minden május elsején lebonyolított Nemzetközi Férfikézilabda BNR Kupa. A ’nyolcvanas évek végén, a ’kilencvenes évek elején, a Nemzetközi Ifjúsági Fiúkézilabda Elit Kupa. Majd két évtized szünet után, 2010-től, ismét rendszeresek a szakosztály rendezvényei, a bácskai régióban számon tartott, az utánpótlás korosztályokban évente kétszer megrendezett TKT vagy az idén, 2013-ban már második alkalommal, a helyi sportélet néhai nagy egyénisége tiszteletére, az Engi Erzsébet – emléktorna.
 
Az egyesület alapításának 95. évfordulóján (2007-2008-as bajnoki év) a női együttes balszerencsés körülmények között mindössze egy ponttal maradt le a bajnoki címről. Nos, azóta, ez volt a legjobb eredmény a szakosztályban. Ez az „ezüstcsapat” ma már nem létezik. Azóta csapatépítés zajlik, az a munka, amelynek eredményeként a PVSE csapatai ismét a megyei élcsapatok közé emelkedhetnek, a 2010-ben egyesületi szinten is beindított utánpótlás-nevelésből kikerülő kiválóságok csapatba állításával.
Ami viszont az előző évekkel ellentétben dicséretes a csapatok körül, hogy az önkormányzati támogatás mellett, a TAO-s pályázaton elnyert összegből a csapatok felszereltsége – labda, mez, stb. – már-már minden igényt kielégít. Egy feltétel kivételével: ez a pálya. Ennek következtében, már olyan alapon, mint ahogy minden bácsalmási új szülött többnyire Baján látja meg a napvilágot, a hazai bajnoki mérkőzéseit a PVSE csapatai kénytelenek vidéken – Jánoshalma, Bácsbokod – játszani. A PVSE csapatainak hátrányára, a helyi kézilabda mérkőzések iránt is érdeklődők nagy bánatára... 

 A szebb eredményeket magukban hordozó csapatépítések tehát már zajlanak. Már csak egy sportcsarnok, de legalább egy használható pálya építését kellene még elkezdeni... 

 

Pro-Sport


 

A mappában található képek előnézete Bácsalmási Kézilabdasport 55 éve 1959-2013.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.