Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BSC 92. Tizedik évtized – 2004-2005. tavaszi idény II.

2013.05.02
elso--medal.gifMiről árulkodik a Vendégkönyv? Tudomásom szerint, például egy-egy hazai labdarúgó mérkőzésre 300-400 néző látogat ki a PVSE-pályára. A mai internetes világban arról is tudomásom van, hogy sokan csak az újság, jelen esetben a Petőfi Népe napilap tudósításaiból követik nyomon, a helyi sporteseményeket, míg az internetes, elektronikus úton megjelenő híradások olvasóiról csak akkor szerzünk tudomást, ha az ily módon megjelent tudósítások egyszer csak elmaradnak. Ez történt idén áprilisban Bácsalmás honlapjának sportrovatával. Ám azóta is folyamatosan zajlik az élet, a Vendégkönyvében, melynek címe: www.bacsalmas.hu.

Küldő: PVSE 4ever Dátum: May. 29th 2005. 09:20AM. A mai hajósi forduló után a bácsalmási ifjúsági együttes 10 pontos előnyre tett szert, ami azt jelenti, hogy a hátralévő 3 forduló eredményeitől függetlenül bajnok a PVSE! A fiúk bebizonyították, hogy hiányos csapattal, a fiatal serdülős focisták bevetésével, küzdeni akarásból csillagos 5-ösre vizsgáztak! Szép volt fiúk!
Küldő: egyik kézilabdás! Dátum: May 29th 2005, 01:41PM  Hali! Tudom, hogy ez nem ide való, de jó lenne, ha a kézilabdával is foglalkozna valaki, mivel nem igazán törődnek vele, és meg lehet nézni, hogy hol van a foci a kézilabdához képest!! Köszönöm és kérem, fontolják meg!
Küldő: Tanács Attila Dátum: May 29th 2005, 04:58PM Hello egyik kézilabdás! Tudtommal a PVSE-ben 2 szakosztály van: labdarúgás és kézilabda. A megoldást házon belül kell megkeresni, mert kívülről senki sem fog segíteni. Üdv!
Küldő: nn Dátum: May 29th 2005, 09:26PM Ez az Attila küld el Őket, a tudod hova? A címet megadjam, vagy már felfedezted?
Küldő: Tanács Attila Dátum: May 30th 2005, 12:26PM Kedves nn! Engem (minket) nem érint a dolog. Nem küldök senkit sehova, majd keressen megoldást az, akinek érdekében áll. Még a PVSE-s évek alatt telt el úgy 19 hónap (2001. május - 2002. december), hogy a judóra egyetlen forintot sem kaptunk. Ezért kellett új egyesületet alapítanunk. Kellemes sportolást!
Küldő: objektív Dátum: May 30th 2005, 01:26PM Tisztelt "egyik kézilabdás"! Kérlek, írd meg, hogy hol van a kézilabda a labdarúgáshoz képest?! Próbáld meg összehasonlítani a két sportág versenyrendszerét! Ha sikerül, nagy elismerésem!!! Javaslom, hogy az első szempontod az összehasonlításnál az legyen, hogy hány csapat indul a kézilabda ill. a foci bajnokságokban.... .Második szempont az legyen, hogy hasonlítsd össze a bácsalmási kézisek és a focisták alkati tulajdonságait, edzettségi állapotát....
Küldő: nn Dátum: May 30th 2005, 02:02PM Tisztelt Attila! Valószínűleg áthallásos volt a mondandóm, bár én úgy gondoltam, érteni fogod, hová küld, azaz nem el, át! Át egy másik oldalra, amely többek között az ilyen témák miatt (is) jött  létre. Aztán valószínűleg a hétvégi versenyek is lezajlottak rendben és azt ígérted, hogy csokorba szeded az eseményeket. Sejted már, hová kellett, volna küldened a kézilabdást?
Küldő: Tanács Attila Dátum:May 30th 2005, 02:14PM Kapizsgálom, kedves nn:)
BSC X. évtized: 2003-2013.
Kevés, de szépségdíjas gólok  Bácsalmás – Sükösd 2-1 (2-0) Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. 2005. május 22. Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Kővári János *****, Tóth  Csaba, Bánfi Zoltán. Bácsalmás: Jaszenovics – Sáfár, Juhász (Szabó T. 84.’), Varga, Kővári Á., Kővári P. (Kubina 88.’), Majoros, Párczen (Ámann 62.’), Berényi, Snyehola B. (Schneider 75.’), Tóth. Edző: Kővári Péter. Sükösd: Sipos – Molnár, Halász T., Zsikó (Kutyka 38.’), Büte, Papp, Halász I., Matity, Reitman, Szabados (Rácz 54.’), Tamás (Evanics 72.’). Edző: Evanics Zoltán. Gólszerzők: 1-0: Berényi Krisztián, kapásból, 16 méterről a jobb alsóba. 2-0: Kővári Ákos, kapásból, 16 méterről, a bal alsóba, 2-1: Reitman Zoltán, védők közül kilépve, Jaszenovics mellett, középre. Kitűntek: Jaszenovics Zoltán, Sáfár Csaba, Snyehola Balázs illetve Halász Tamás, Matity Donát, Tamás Károly. Sárga lap: Snyehola Balázs illetve Zsikó Viktor.
A PVSE, az I. félidőben két parádés kapáslövéssel megszerzett 2 gólos vezetését követően, a vendégek a hosszabbítás utolsó pillanatainak egyikében szépítettek. Így, a Bácsbokod szombati 7-1-es győzelmével, pünkösdi királyságként átvett első helyezést, vasárnap a Bácsalmás együttese visszafoglalta. A PVSE további vetélytársai ugyancsak nagykülönbségű győzelmeket értek el. Szeremle-Kelebia 1-5, Hajós-Bácsborsód 5-1, Baja-Nagybaracska 6-2, míg a szomszédvár csapata, a Babó-legénység Vaskúton, csak 1-0-ra ki kapott.
Krónika: Végre megjött, a jó idő lehetett sütkérezni a remek napsütéses időben. No, a játékosok, már nem örültek ennyire a hirtelen jött felmelegedésnek, amely a mérkőzés iramára is rányomta bélyegét. A mérkőzés, a PVSE elmúlt héten elhunyt néhai elnökének, Fehér Mihály emléke előtt tisztelegve, egyperces gyászszünettel kezdődött. (Az elhunyt unokája, Fehér Csaba, az UTE válogatott labdarúgója). A vendégek kezdték a játékot, ám a harmadik percben, a PVSE vezetett ígéretes támadást a jobb oldalon, amit a védők szögletre mentettek. A szögletből Kővári Ákos remek ívben küldte kapu elé a labdát, és Berényi a baloldali kapufára fejelte. A 4. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően, Tóth Ferenc vehette célba a kaput, ám lövése nyomán a labda, ha centikkel is, de a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. A 6. percben egy hátrajátszott labdát szépen akartak megjátszani a hazai védők, ám ez nem sikerült. A labda Reitmann elé került, aki Jaszenovicsot is átjátszotta, majd – kapu fölé lőtte. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, amikor szabadrúgáshoz jutott, a PVSE. 16. perc: a pontrúgásban jeleskedő Kővári Ákos jobbról lőtte be a labdát a kapuelőtérbe. A labda, az ötösről, a kapuval szemben a tizenhatos vonaláig került vissza, és a jókor, jó helyen lévő Berényi, ballal, kapásból, a kapu jobb alsó sarkába bombázta: 1-0. A gól után, a vendégek is bátrabban kitámadtak, sőt a 19. percben egy gyors ellentámadással négyen, vezethették a labdát, három PVSE játékosra. Végül Büte már Jaszenovicsot is kicselezte, ám a kapus mellett hosszan elgurított labdát, a leshelyzetben lévő társa helyezte a kapuba. Gól helyett, szabadrúgás. Az első félidő közepén, gyors egymásután a vendégek rendeztek tűzijátékot Jaszenovics kapuja előtt, ám előbb Zsikó 25 méterről, a kapu mellé lőtt, majd Reitmann lövését fogta Jaszenovics a bal alsó sarok előtt. A vendégcsapat az 1-0-s hátrány után, átmenetileg emberhátrányba is került. A 26. percben, a játék hevében Zsikó fejbőre felszakadt, és a vérző játékos ápolásra szorult. (Végül, a néhány perces ápolás, és ismét játék után, a sérült játékost Kutyka váltotta, a 38. percben.)

A 32. percben újabb hazai védelmi bakit követően az Evanics-legények kerültek helyzetbe. Varga, bár előre is adhatta volna a labdát, sőt a Mártírok útján sem voltak, gólra éhes vendég csatárok, ám Ő arra érzett késztetést, hogy magasan, Jaszenovics felé passzoljon. Szerencsére Varga kollégája, Juhász Róbert megmentette a góltól csapatát. A 37. percben a PVSE jutott szabadrúgáshoz a kapuval szemben, 16 méterről. Snyehola Balázs lövése levágódott a védőkről, pontosan Kővári Ákos elé, aki 16 méterről kapásból a bal alsó sarokba zúdította: 2-0. A félidő végén Jaszenovics volt munkában ismét, amikor egy lövés után a mezőnybe öklözte a labdát. A második félidő a kétgólos hátrányba került sükösdi csapaté volt, ám a kapuba sehogyan sem sikerült betalálni. Hol Jaszenovics védett nagyokat, hol a hazai védők mentettek az utolsó pillanatban, hol egyszerűen a vendégek ügyetlenkedték el a kínálkozó lehetőségeket. Az 51. percben Papp keverte meg a védelmet, majd akciója szöglettel végződött. Az 54. percben Evanics mester a támadójátékot erősítendő, Szabados helyett, Rácz Fecó lépett pályára. Az 54. és a 62. perc között sorra vezették támadásaikat a vendégek, ám a sziklaszilárd hazai védelem Sáfár Csabával az élen, rendre mentett, vagy mint a 62. perben történt, Reitmann 20 méterről mesze kapu fölé lőtte a labdát.
A 63. percben Kővári Péter játékos-edző is a frissítés mellett döntött: Párczen Zolit, Ámann Krisztián váltotta. Ezt követően enyhe hazai fölény alakult ki, ám a 68. percben ismét Sáfár mentett az utolsó pillanatban, a védők közül kilépő Tamás Károly elől. Az ellentámadás során Snyehola Balázs ültette „ringlisbe” a vendégvédőket, majd beadását szögletre mentették Halász Tamásék. Az utolsó húsz perc elején Evanics Zoltán játékos-edző is pályára lépett, a lesérült Tamás helyét foglalta el. A 72. percben Snyehola Balázs játékon kívül „pöcizte” tovább a kelleténél a játékszert, amiért begyűjtött egy sárga lapot. A 75. percben Halász István tört kapura, majd 16 méterről messze a kapu fölé lőtte a labdát. Az utolsó percek, már a cserék jegyében zajlottak, - Snyehola Balázst, Schneider István, Juhász Robit, Szabó Tamás váltotta – majd a 88. percben, Kővári Péter is a távozás mellett döntött. Helyére Kubina Krisztián állt be. Aztán miközben cserékkel próbálkozott a PVSE javítani a játékon, a Sükösd a mérkőzés utolsó pillanatában, megszerezte a szépítő gólt. Reitmann kapott remek indítást középen és a kimozduló Jaszenovics mellett ügyesen a kapuba helyezte a labdát: 2-1.
Összegzés: A középkezdésre szinte már nem is maradt idő, mert a kezdőrúgás elvégzése után, Kővári János játékvezető is elégnek ítélte a játékidőt és lefújta, a nem nagy iramú, ám változatos, izgalmas mérkőzést. A jó erőkből álló Sükösd ellenében, ha nem is a riválisokhoz hasonló gólzáporos győzelemmel, de sikerült a három pontot Bácsalmáson tartani. Így, az átmenetileg, 24 órára, a második helyre „taszított” PVSE visszakerült, a megyei II. osztály Déli csoportjának élére.
Kővári Péter: - A vendégek játszottak mezőnyfölényben, ám a védelmünk sziklaszilárdan verte vissza a meg-megújuló sükösdi támadásokat. A góljaink azonban szépségdíjas találatok voltak. Evanics Zoltán: - Győzni jöttünk, azonban két távoli lövés megpecsételte sorsunkat. A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, ám egy kivételével, csak helyzetekig jutottunk.
Bácsalmási utánpótlás (is) az élén Ahhoz, hogy valahol néhány tehetséges labdarúgót kineveljenek, nem feltétlen szükséges a bajnoki címben „gondolkodni”, de a siker, nagyban befolyásolhatja a fiatal játékosok további fejlődését, sorsának alakulást. A megyei II. osztály, Déli csoportjában magabiztosan vezető PVSE ifjúsági gárdájában, sok tehetséges labdarúgó kergeti a labdát, ám igencsak megizzadtak, – nem feltétlen a nagy meleg miatt – a legutóbbi, Sükösd elleni mérkőzésen, de sikerült a győzelmet kicsikarni 1-0-ra. És ez, talán nem is szenzáció, már-már természetes. Ha nem megy a játék, akkor, jön a vérrel és verítékkel kivívott győzelem. Ez a legutóbbi, Sükösd elleni derbi, ilyen volt.
A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, már az elmúlt hét csütörtökén pályára lépett a PVSE, Érsekcsanádon. A kistérségi csapat (Jánoshalma-Mélykút) megelőzésén fáradozó együttes, ha nem is javított gólkülönbséget, de Kazi Zorán kettő, és Józsa Patrik góljaival 3-2-re győzött. Ennek köszönhetően, mivel a szomszédvárak együttesei elhalasztották az egymás ellen vívandó mérkőzésüket, így a PVSE ugrott az élre. Remélhetőleg, nem átmenetileg. Bácsalmáson nagyon drukkolnak a Kunbaja együttesének. Nagyon megérdemelnének már egy újabb sikert, de legalább egy pontocskát, mondjuk május 25-én, a kistérségi együttes ellen, de a Tompa is, május 26-án Sükösd ellenében…
Az élcsoport állása május 23-án: 1. Bácsalmás 24 mérkőzés/60 pont, 2. Jánoshalma-Mélykút 23/59, 3. Sükösd 23/57.

Orbán-napi vígalom Hajóson Az üldöző csapatok is Bácsalmást segítik (II.) Labdarúgás. Megyei II. osztály Déli csoport. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt, még mindig nagy a „tülekedés” a dobogós helyezéseket illetően, a megyei II. osztály Déli csoportjában. A 26. forduló előtt, listavezető Bácsalmás és az ötödik Bajaszentistván csapatai között mindössze öt pont volt a különbség. Közöttük helyezkedett el a negyedik helyezett Hajós csapata 50, a harmadik Kelebia 51, és a második Bácsbokod 52 ponttal. A rivális csapatok közül Bácsbokodnak és Kelebiának ígérkezett könnyebb mérkőzés. Hazai pályán fogadták a Nagybaracskát, illetve az utolsó előtti Dunszentbenedek együttesét. Ezek a mérkőzések, hazai győzelmeket ígértek, ám nagy meglepetésre Nagybaracska 2-1-re legyőzte Bácsbokodot, míg Kelebián tényleg papírforma eredmény, 8-0-s hazai győzelem született. Bajaszentistván Fajszra látogatott és ma már tudható: az előző fordulóban lőtt hat góljukat követően, maradt még Ónody Tamás játékosainak lábában, és az ugyancsak előre törekvő hatodik Fajsz ellen is kiszabadult a „szellem” a palackból! Az előzetesen várt iksz helyett, begyűjtötték a három pontot. Fajsz-Bajaszentistván 3-4.

Az Orbán-napi rangadón hatalmas csata volt várható és ez így is történt. A vendéglátók Bácsborsódon egy ötössel hangoltak a mérkőzésre, és most sem adták sokkal alább. A PVSE az Evanics Zoltán dirigálta Sükösd ellen tette próbára - az edző idegeit és saját védelmét. Azt a néhány bakit, ha nem követik el ismét, esélyük lehet a pontszerzésre – írtuk a mérkőzés beharangozójában. Nos, a vendég PVSE játékosai, ha lehet még több bakit követtek el a derbin, különösen a félidők első perceiben. Már-már katasztrofális vereség bontakozott ki a pályán, amikor kezdett csapatként játszani a PVSE és a pontszerzés is elérhető közelségbe került, ám ez most nem sikerült. Azért akkora baj még nincs. A fenti eredmények nyomán annyi a változás az élmezőnyben, hogy a pontok alapján, Bácsalmás (54 pont/ gólkülönbség + 33) már csak társbérletben első, Kelebiával (54/+28), harmadik Hajós (53/+51), negyedik Bácsbokod (52/+30), ötödik Bajaszentistván (52/29), hatodik Fajsz (46/+30). Ezek tükrében, ha az első és ötödik helyezett közötti öt pontos különbséget szorosnak neveztük az előző forduló után, milyen jelzővel illessük a jelenlegi két pontos különbséget. Érdekes mérkőzéseknek lehetünk még tanúi a bajnokság befejező fordulóiban. Teljesen nyílt: ki lesz a bajnok?

Hajós – Bácsalmás 4-3 (1-0) Hajós, 200 néző. Vezette: Kriskovics, Allaga, Süveggyártó. Hajós: Huber J. – Schindler, Gyöngy, Stoffer, Huber Zs., Gyurászovics, Tamaskó (Scherer 73. perc), Nasz, Pesti, Bényei (Ruff 56. perc), Csúcs. Edző: Ginál Gábor. Bácsalmás: Zsemberi – Sáfár, Juhász (Varga 73. perc), Snyehola Á., Párczen, Kővári P., Majoros, Kővári Á., Ámann, Mándity, Tóth. Edző: Kővári Péter. Gólszerzők: Csúcs Roland 3, Schindler Endre illetve Snyehola Ákos, Ámann Krisztián 2. Kitűntek: Gyurászovics, Csúcs, Bényei illetve Ámann, Snyehola Ákos, Sáfár Csaba. Sárga lap: Schindler 33. perc, Tamaskó 65. perc illetve Majoros 62. perc.

A hajósi elnök, Kóbor József háromgólos győzelmet várt a mérkőzéstől. A vendégek, az első helyezésük megtartásában reménykedtek, ami azt jelenti legalább döntetlenre jók lesznek. A hazai csapatban, Szeiz és Gombkötő csak a pálya mellől követhette a mérkőzést, míg a PVSE csapatából, szinte az egész középpályás sor, Snyehola Balázs, Bögre Károly és Berényi Krisztián hiányzott. Nagy kérdés volt: melyik csapat érzi meg jobban, a hiányzókat? A válaszra sem sokat kellett várni. A PVSE kezdte a mérkőzést, ám a sikertelen támadást követően a kelleténél néhány másodperccel többet időztek Huber kapuja előtt, miközben Csúcs Roland szabadon nyargalhatott Zsemberi kapujáig és szerezte meg a hajósi vezetést: 1-0. A 7. percben Mándity akciózott a jobb oldalon, de a támadási kísérlet elakadt a védőkön, majd Majoros 20 méterről eleresztett lövését védte Huber. A 11. percben Csúcs adott remek labdát Tamaskónak, akinek lövését Zsemberi védte, majd az ismétlését Snyehola Ákos mentette szögletre. Egy perccel később Snyehola kezezése miatt megítélt szabadrúgásból Tamaskó durrantotta kapu fölé a labdát. A 18. percben Zsemberi pillanatai következtek, amikor gyors egymásután három hazai lövésnek állta útját, remek vetődésekkel. A 21 percben Tamaskó lövését tenyerelte szögletre Zsemberi. A 25. percben Mándity a jobb oldalon játszotta át a védelmet, ám beadás helyett, az oldalhálóba lőtte a labdát. Az ellentámadás során Schindler öröme bizonyult korainak, mert a gólját lesállás előzte meg. A 27. percben Tamaskó elől Sáfár mentett szögletre. A 29. percben Tóth Fejesét védte Huber.

A 32. percben Gyurászovics 30 méterről, szabadrúgásból vette célba a kapu bal alsó sarkát, ám Zsemberi szögletre mentett. A 36. percben Bényei mentett szögletre Mándity elől, a jobb oldalon. Kővári Ákos beívelést Huber a mezőnybe öklözte. Pontosan Párczen elé, célba vette a kaput, majd a védők felszabadító rúgása, centikkel kerülte el a kapujukat. A 43. percben Sáfár indította remek labdával a jobb oldalon Párczent, aki remekül játszotta át védőjét, majd beadása centikkel kerülte el a kapu jobb felső sarkánál a pályát. A 45. percben jobb oldali bedobás után Párczenhez került a labda. Remek ívben beadott labdájára Kővári Ákos érkezett jó ütemben, ám fejese, a talajról átpattant a kapun. A kezdeti álmosságból ébredve a PVSE is egyre gyakoribb és veszélyesebb támadásokat vezetett, sőt a félidő végén már az egyenlítés is benne volt a játékukban, a félidő első felében óriási iramot diktáló, ám azt követően fáradni látszó Hajós ellen. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, jobb folytatásban bizakodtak a vendégek, ám ez, a bizakodás szintjén maradt. A Hajós a szünetben rápihenve a folytatásara, ismét tűz alá vette Zsemberi kapuját, és az első félidő végén látottakkal ellentétben ismét támadtak. A 48. percben Csúcs Roland lépett ki a védők közül – sokak szerint lesgyanús helyzetből indulva – és Zsemberit is kicselezve a kapuba gurította a második hazai gólt: 2-0. Az  50. percben átmenetileg ismét megzavarodott védők asszisztálása mellett egy jobbról belőtt labdát Tamaskó sarokkal tálalt Schindler elé, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtte: 3-0. Az 56. percben már-már kegyelemdöfésnek beillő módon, Csúcs Roland a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát: 4-0!

A másodi félidő első tíz perce hazai gólokban gazdag, fergeteges támadásokkal, majd a következő negyedóra már jó néhány, nem a pályára való esemény jegyében zajlott. A 70. perctől aztán ismét a játék kapott főszerepet. Ekkor Tamaskónak köszönhetően, nem tudtak mit kezdeni a létszámfölénnyel. Aztán a hazai együttes itt befejezte a játékot. Talán a megnyugtató előnyük tudatában, vagy az oxigénhiány miatt, de az, tény: a néhány Redbull elfogyasztását követően, vagy a messze földön híres jobb második félidei teljesítményének, vagy a jobb kondíciójának köszönhetően, szárnyra kapott PVSE egymásután vezethette veszélyesebbnél veszélyesebb támadásait, mi több rúghatta a gólokat.  A 71. percben Mándity fejesét Huber a kapufára tolta és az onnan lehulló labdát Snyehola Ákos vágta a kapuba: 4-1. A feléledt PVSE egymásután vezethette támadásait, a betömörülő hazai védelemmel szemben és a 75. percben tovább csökkentette hátrányát. Párczen jobb oldali beadását követően Ámann Krisztián a jobb felsőbe fejelte a labdát: 4-2. Egy perc múlva Mándity lövését még hárította Huber, ám a kipattanó labdát Ámann a jobb alsó sarokba vágta: 4-3.

Összegzés: A mérkőzés utolsó perceiben bár a vendégek játékában az egyenlítés is benne volt, ám ez, ezen a napon nem sikerült, a félidők elején kiváló kontrajátékot produkáló hazai együttessel szemben. A fentebb feltett kérdésre tehát a válasz: a PVSE középpályás sorából ezúttal nagyon hiányzott a Snyehola – Berényi – Bögre alkotta trió. Nélkülük „átjáróház” lett a védelem is. Hajós egygólos győzelme megérdemelt.

Ginál Gábor: A mérkőzés az elképzeléseink szerint alakult. Óriási ziccereket hibáztunk, majd a négy-null után azt hittük megnyertük a mérkőzést. A vendégek ezt követően három gólt is szereztek és az egyenlítés is benne volt a játékban. A mérkőzésre kilátogató nézők jó iramú, színvonalas mérkőzésnek lehettek tanúi. Sok sikert kívánunk a Bácsalmás együttesének. Vankó László: Gólzáporos vereségünk, de a pontszerzés is benne volt a játékunkban.
Az Orbán-napi sportnap tehát a hazai együttes sikerével ért véget, amelyet követően a hazai együttes ünnepelhetett maradék nélkül. A mérkőzés, az idény legjobb mérkőzésének járó címet joggal birtokolhatná, amelynek szemtanúja volt a megyei szövetség alelnöke Nyerges Ferenc, a szövetség főtitkára Losonczi László, a bajai szövetséget képviselő Szűcs László, és a halasit képviselő Schneider Pál.
MII. o. Dél
A csoport élmezőnye május 29-én, 1845
M
GY
D
V
Gólkülönbség
P
T%
1
PVSE
27
16
6
5
72
 
39
33
54 

67
2
Kelebia
27
16
6
5
65
37
28
54
67
3
Hajós
27
16
5
6
85
34
51
53
65
4
Bbokod
27
16
4
7
71
41
30
52
64
5
Bajaszi.
27
17
1
9
77
48
29
52
64
6
Fajsz
27
14
4
9
67
37
30
46
57
Ismét a pályán: Szabó György, Kardos József, Plotár Gyula, Vincze István…

Hajósi Öregfiúk – Magyar Öregfiúk Válogatott 1-7 (0-6) Labdarúgás, nosztalgiamérkőzés. Hajós, 50 néző. (30 hajósi, 20 ’almási). Vezette: Varga Zoltán, Farkas László, Polyák Attila Hajós: Rockenstein Ferenc – Illés Attila, Rácz Péter, Gázser Zsolt, Hepp János, Follárdt András, Schőn István, Farkas Tibor, Follárdt Zoltán, Várszegi István, Torma János. Csereként pályára lépett: Mendler György, Szabó Zsolt, Hargitai István, Rendes László, Konda István. Edző: Balogh Gyárfás. Magyarország: László László (FTC) – Szabó György (Tatabányai BSC), Wéber Antal (FTC, Csepel), Kardos József (UTE), Hajdú József (FTC, Csepel), Csehi Tibor (Kispest Honvéd), Csehi István (Kispest Honvéd), Plotár Gyula (TBSC), Vincze István (TBSC), Haász Károly (TBSC), Szekér Pál (Győr). Edző: Tusinger Antal (Kispest Honvéd).

A beköszöntő nyári kánikula előre vetítette annak a lehetőségét, hogy a délután háromkor kezdődő mérkőzéssel, a napszúrás ígéretével, nem sokan cserélik fel a hajósi pincék hűsítő klímáját, ám az meglepő volt, hogy a kezdési időre, mindössze 50 néző foglalt helyet, a tűző napon a lelátón. A mérkőzésre kilátogatókat, a mérkőző csapatokat Rendes János köszöntötte és mutatta be.

A mérkőzés alkalmat adott ismét, hogy az egykori helyi ászok és az egykori válogatott labdarúgók megmutathassák magukat a játéktéren, ha nem is az egykori tempóban. Így a hazai együttesben például Rockenstein, Rácz, Hepp és Torma illetve a válogatottban Szabó György, Kardos József, a Csehi testvérek, vagy az egykori Kiprich József – Plotár Gyula – Vincze István trióból pályára lépő utóbbi két játékos. Az iram a várakozásnak megfelelően alakult az első félidőben, amelyben Vincze Istvánék játszották a főszerepet és a válogatott gólok. Bár az első említésre méltó eseményt Follárdt Zoltán mutatta be, amikor a jobbról belőtt labdáját László a kapufára tenyerelte. A kontratámadás végén Vincze lövését fogta Rokenstein.

A 4. percben aztán beindult a válogatott: Haász kapott remek indítást és a kifutó kapus felett emelte a kapuba: 0-1. A 7. percben a védőktől Vinczéhez került a labda, és 7 méterről, jobbról a kapu jobb alsó sarkába helyezte: 0-2. Egy kis szusszanást követően, a 14. percben Csehi István bólintotta a labdát a bal felső sarokba: 0-3. A 20. percben Vincze baloldali beadását Plotár elől, Rockenstein még szögletre tolta. Az ismétlésnél, azonban egy elé lefejelt labdát Plotár a jobb alsó sarokba helyezte: 0-4. A 23. percben Torma követett el egy szabálytalan szerelést hátulról, a kapura törő Vincze ellen a tizenhatoson belül. A büntetőből Csehi Tibor a jobb alsó sarokba helyezte a labdát: 0-5. A hazai együttesnek is voltak próbálkozásai, ám ekkor még, már ami a góllövést illeti, nem jártak sikerrel.

A folytatásban ismét a válogatott villant egyet. Az eredmény, pedig a kellemetlen emlékeket idéző állásra alakult, amikor Haász csúsztatott fejese a bal felső sarokban landolt: 0-6. Ezt követően a válogatott szemmel láthatóan visszavett, az amúgy sem nagy iramból és Hepp és társai is többet akciózhattak. A második félidő 5. percében Hepp törhetett kapura, ám a helyzet, csak helyzet maradt. A 16. percben ismét Hepp törhetett kapura, majd Follárdthoz passzolt, akinek lövését a kapufára tolta László, majd a lepattanó labda egy újabb kísérletet követően, a kapusról került szögletre. A 28. percben a felező vonalon ragadt válogatott védők közül Hepp lépett ki a labdával, majd László kapust is elfektetve helyezte a kapuba, feloldva a 0-6 nyomasztó, kellemetlen emlékekeit, beállítva a végeredményt: 1-6.
Sajtó két perc A mérkőzésen jelen volt, a Csehi-dinasztia Édesanyja is, aki megjegyezte a ma is sokat futó egyik fiáról: Nem érti, minek szalad a fia még ma is ilyen sokat?
A szünetben néhány egykori kiválóságtól autogramot is begyűjthettek volna, ám nem sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Vincze Pilu István.

Szabó György, 510 mérkőzés az NB I-ben Szabó György 510 alkalommal szerepelt az NB I-ben a Tatabányai Bányász színeiben, ám ezzel már „csak” második az örökranglistán. Nem rég Illés Béla (MTK) „letaszította” a trónról.

- Azért a második helyezés is szép.  - Nem panaszként mondom, de amikor elértem az ötszáztízes NB I-es szereplést jelentő rekordot, én kilencvenperces meccseket játszottam. A rekord, a néhány serlegen kívül, soha semmit nem hozott a konyhára, de az ebben a műfajban elért jelenlegi második helyemnek is örülök. – válaszolt az örökranglistán második, de azért sajnálni nem kell. Korának egyik legjobban fizetett játékosai szerepeltek Tatabányán anno és ez még a kézilabdásokra volt igaz akkor.

- Hol edzősködöl napjainkban – kérdeztem Kardos Józseftől - Elvégeztem minden iskolát, tanfolyamot, ami a labdarúgással kapcsolatban létezik, ám napjainkban munkát sehol nem kapok – válaszolt az inkább helyezkedéséről, mintsem gyorsaságáról híres exválogatott hátvéd.

- Az egykori tatabányai, Kiprich-Plotár-Vincze összetételű álomtrió harmadik, talán a legnagyobb karriert befutó tagja, hol van?
- Ne bolondozz, nem szóltunk neki, ide nem férne be – mondja a humorban is jártas Plotár Gyula.

Bácsalmás: arany vagy ezüst?

A sükösdi iksz reményében Bácsalmás – Kelebia 6-0 (4-0) 2005. június 4., labdarúgás. A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjának utolsó fordulója előtt, egy dolog dőlt el, biztosan: a Bácsalmás, Jánoshalma-Mélykút, Sükösd trió közül bármely együttes az élre kerülhet még és lehet, a 2004-2005. évi bajnokság végső győztese. Viszont a PVSE együttese már sehogy sem végezhet másodiknál rosszabb helyen. Az utolsó forduló érdekessége, hogy a JMKFC Sükösdre látogatott, míg a Bácsalmás, Kelebia együttesét fogadta hazai pályán. Nos, a Bácsalmás – Kelebia mérkőzés 4-0-s félidőt követően 6-0-s hazai győzelemmel végződött. Ennek köszönhetően, a PVSE csapata 11 óra 30 perckor, az élre ugrott. Ekkor még nem mondanám, hogy a bajnokcsapat fürdött pezsgőben, ugyanis a Sükösd-JMKFC mérkőzést a délutáni órákban játszották. A Bácsalmás bajnoki címéhez, a sükösdi derbinek, döntetlen eredménnyel kellene végződni. Ezért a címben feltett kérdésre, adandó válaszra, e mérkőzés lefújásának pillanatáig várni kell. Arany vagy ezüst?

Narancsik Máté edző a Kelebia elleni mérkőzés előtt: - Nem fájna a fejem annyira, ha Baján (2-2) nem követünk el számtalan egyéni hibát és a kulcsjátékosok a mutatottnál aktívabbak lettek volna. Aztán még így is mi vezettünk, majd a Baja fordított 2-1-re, végül mi egyenlítettünk. A góljainkat Józsa Patrik és Eckert Norbert lőtte. A Kelebia elleni mérkőzésen remélhetőleg mindenki átérzi a győzelem fontosságát és ennek megfelelően lép pályára, majd délután eldől, hogy a bajnokság végén, mire lesz elég a teljesítményünk, sajnos ez már nem rajtunk múlik.
Bácsalmás – Kelebia 6-0 (4-0) Bácsalmás, vezette: Balázs „Golyó” József, egyedül is jól. Bácsalmás: Prikidánovics Tamás – Varga László, LÁZÁR VIKTOR, Szemán Zoltán, Prikidánovics Milán (Paplógó), Eckert Norbert, Manz Tamás (Eckert Dávid), Barcsák Endre, Józsa Patrik, Kazi Zorán (Novák), Horváth Zoltán (Besenyei). Edző: Narancsik Máté. Kelebia: Fricbert – Simits, Molnár, Varga (Veé), Kéki, Erdélyi, Oltyán, Virágh (Sulomán), Tokodi (Pipicz), Révész. Berényi. Edző Kószó László.
10,00: A vendégek kezdték a játékot majd a PVSE vette át a játék irányítását. A meg-megújuló támadásvezetések először 10 óra 8 perckor jártak sikerrel, amikor egy baloldali beadást követően Józsa Patrik a bal alsó sarokba helyezte a labdát: 1-0. Egy perccel később, Kazi fejelte a labdát a kapu mellé. 10,13: Prikidánovics Milán fejese már a baloldali kapufán csattant, majd két perc múlva Milán, egy parádés mozdulattal vette be Fricbert kapuját. Baloldali beadás érkezett a kapu előterébe, ahol a félmagas labdát, a levegőben eldőlve kapásból a jobb alsó sarokba bombázta. A szezon legszebb góljával: 2-0. A gólutáni kezdést követően Prikidánovics Tamás csillogtathatta képességeit. Az egyedül kapura törő Berényi lövését a jobb alsó sarokból tornászta ki, majd az ismétlést követően a labdát a kapu fölé öklözte. A kiegyenlített perceket követően ismét a PVSE vezethetett ígéretes támadásokat.
10,33: az pedig már nem ígéret volt, amikor Prikidánovics Milán a jobb oldalon futotta le a védelmet és lövésszerű beadása a kapu jobb felső sarkába vágódott: 3-0. 10,37: Horvát Zoltán cselezgetett a kapu előtt, majd lőtt, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki: 4-0. 10,50: A második játékrészben ismét nagy kedvvel vetették játékba magukat a PVSE játékosai, már-már túl nagy igyekezettel. Eckert Norbert balról, 25 méterről szabadrúgásból adta be a labdát és a remek ívben érkező játékszerre Józsa Patrik és Prikidánovics Milán is lecsapott, volna, ám egymást zavarva a földre huppantak, a labda, pedig érintés nélkül hagyta el a játékteret. A második félidő közepén Berényi hagyta faképnél a hazai védelmet a jobb oldalon, majd kapura húzott, ám Prikidánovics Tamás szögletre mentett előle.
11,10: ismét a hazai kapus mentett bravúrosan. Ekkor, a kapura törő Berényit szerelte becsúszva. 11,20: a vendégvédők, Józsa Patrik szögletét még kivágták a kapu előteréből, ám pontosan Barcsák Gábor elé, aki jobbról, a tizenhatos sarkáról, a kapu jobb alsó sarkába bombázta: 5-0. 11,28: Varga László jó 25 méterről bikázta kapura a labdát, amely a felső lécről vágódott a kapuba: 6-0. A mérkőzés további részében már nem forogtak veszélyben a kapuk. 11,30: Balázs „Golyó” József, magasságával fordítottan arányos, nagy játékvezető, elérkezettnek látta az időt, hogy véget vessen a 2004-2005-ös bajnoki évben, jelen párosításban lejátszott utolsó mérkőzésnek. A PVSE csapata megtette, amit megtehetett a mai napon, majd a délután esedékes rivális csapatok mérkőzésének ismeretében kiderül: ez (és a többi) győzelem illetve pontszerzés mire lesz elég? Egy biztos: ezüstnél nem lehet értéktelenebb az a medál, amely a PVSE játékosainak nyakába kerül.
11,33 Összegzés: A játékosok a mérkőzést követően, a rekkenő melegben, búcsúzásként néhány pezsgőt és petárdát eldurrantva ünnepeltek: hogy mit, ekkor még nem tudni: a bajnoki címet, vagy csak az ezüstöt? Majd kiderül…
11,35: Narancsik Máté a mérkőzés után: - A győzelmi kényszer okozta nyomást, az első gól feloldotta, és biztosan arattunk győzelmet. A PVSE, Lázár Viktor csapatkapitánnyal az élen, minden dicséretet megérdemel, a most és a bajnokság során nyújtott teljesítményéért, hogy mihez lehet gratulálni, délután kiderül… (Folyt köv.) 11,40: Kószó László a mérkőzés után: - A Bácsalmás egyértelműen jobb volt. Nálunk hiányzott három játékos is. Sajnálom, hogy nem sikerült gólt lőnünk.
11,50: Ekkor, még nem lehet tudni, bár jól körbe határolható, hogy a PVSE serdülő együttese hol végez a bajnokság végén. Ha a PVSE legfiatalabb együttese, „csak” a második helyen végezne, akkor sem lenne nagy tragédia, majd sikerül jövőre. Ugyanis ennek a gárdának az egyik nagy erénye az, hogy csupán csak egy játékos, nevezetesen, perpillanat a söprögetője, Lázár Viktor csapatkapitány távozik. Helyesebben fogalmazva, nem távozik, egyszerűen kiöregedett a gárdából. Amíg az érem mikéntjére fény derül, eddigi pályafutásáról vele és játékos társaival, beszélgettünk, róla.
1. JMKFC
26
21
2
3
153
34
119
65
83
 2.  Bácsalmás
 26
20
4
2
121
29
92
64
82
3. Sükösd
26
19
6
1
121
27
94
63
81

Lázár Viktor magánember, amikor nem labdarúgó, a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium 10. évfolyamán folytatja tanulmányait. – Kiss Baranyi Sándornál, a Focisuliban kezdtem a labdarúgással foglalkozni, majd Kővári Péter vette át a csapatot. Rövid átmenetinek is mondható időszak után, Narancsik Máté egyengeti csapattársaim és az én pályafutásom. – Ha jól tudom, kapusként kezdted pályafutásodat, hogyan kerültél a söprögető posztra? – Két kapusa (Prikidánovics Tamás és Lázár Viktor) is volt a csapatnak és saját kérésemre kerültem akkor, a csatársor tengelyébe. A védelembe a szükség vitt, az ezen a poszton szereplő játékos társam lesérült, aztán itt ragadtam. Az ifiben az idei bajnoki évet kapusként kezdtem, majd a tavasszal visszatérő remek képességekkel rendelkező, Jaszenovics Zoltán vette át a kapus kesztyűt, én pedig ahol éppen valami oknál fogva hiány mutatkozik a mezőnyjátékosok frontján, próbálom betölteni az űrt.
Aztán, hogy milyen játékos, legfőképpen milyen ember Lázár Viktor, arról hallgassuk a játékostársakat: 
Prikidánovics Milán, a Hunyadi János Gimnázium, hatosztályos tagozatának 8. évfolyamos, végzős tanulója. Végzős, hisz a következő tanévtől pályafutását Budapesten, az UTE színeiben folyatja, meg a tanulmányait is. – Viktor a csapat hangulatának felelőse. Emberileg, és mint játékost is nagyra értékelem. A serdülő bajnokság mezőnyének egyik legjobb söprögetőjének tartom.

Prikidánovics Tamás kapus, aki a kapuban szeretne „megöregedni”, azaz nem vágyik olyan „kalandos” pályafutásra, mint az átmenetileg búcsúzó pályatárs. – Őszinte ember, a véleményét mindig kimondja a játékos társait mindig a legjobb teljesítményre, ösztönzi.

Józsa Patrik, a Józsa labdarúgó-dinasztia legfiatalabb tagja, aki öt éve kezdett a sportággal ismerkedni. – Viktor nagyon lelkiismeretes, a csapatérdekeiért, annak sikeréért mindent megtesz. Ha olykor vereséget is szenvedünk, a javítás lehetőségén gondolkodik és azért sokat is tesz. Sajnálom, hogy kiöregedett, egy színes egyéniség távozik a csapatból, szerencsére csak a serdülő együttesből.

A sportág halhatatlanjai közé, a hivatal szerint Mantz Tamás néven bevonuló (igazolásában ilyen név szerepel) játékostól megtudjuk: ha az ő nevét nemcsak kiejteni akarja valaki helyesen, de leírni is, akkor azt, így tegye: MANZ, aki mellesleg,Viktorral szemben, szeretne megmaradni a középpályán most betöltött posztján. – Egy jó embert ismertem meg Viktorban. A játékban segítőkész, hidegvérű, technikás játékos. 
13,00 Ennyi volt a játékostársak véleménye, ennyi volt, amit eddig megtudhattunk Viktorról. Arra, hogy bajnoki címmel, avagy „csak” ezüsttel búcsúzik a serdülő együttestől, arra még egy kicsit várni kell.
18,15: Arany vagy ezüst? A mérkőzés vége előtt, hívom a Bajai Labdarúgó Szövetség egyik jeles képviselőjét, egy kis biztató részeredmény reményében. A vonal végén Szűcs László a szövetség elnöke, aki Sükösdön, élőben követi nyomon a bajnoki cím sorsát eldönteni hívatott mérkőzés alakulását: a kistérségi csapat magabiztosan vezet 2-0-ra és jobban is játszik ellenfelénél – válaszol az elnök.
Ami annyit tesz, hogy a 2004-2005-ös bajnoki évben a megyei serdülő bajnokság Déli csoportjának a bajnoka a Jánoshalma-Mélykút kistérségi együttes, Második Bácsalmás Petőfi VSE, Harmadik Sükösd. A fentiek aztán a címben feltett és a későbbiek során felmerült kérdésekre is megadták a választ: a PVSE ifjúsági együttesének három fordulóval a bajnokság vége előtt elhódított bajnoki címe után, a serdülő együttes, dicséretes helytállással az utolsó pillanatig nyílt küzdelem végén, „csak” a második helyen végzett. Lázár Viktor, pedig ezüsttel a nyakában „cuccolhat át”, az ifjúsági együttes öltözőjébe. A többiek előtt, ott a javítás lehetősége, augusztusban új bajnokság indul… Remélhetőleg, összességében az ideihez hasonló, izgalmas, érdekes bajnokság. 18,40: a biztonság kedvéért ismét hívom Szűcs László sporttársat, aki Bácsalmásra nézve semmi biztatóval nem szolgált: maradt a 2-0 a JMKFC javára. Lásd: 18,15!

Rangadó, hazai győzelemmel!

Sorrend: Kelebia, Bácsalmás, Hajós, Bajaszentistván, Bácsbokod Mondják: a bajnokságot csak a Hajós együttese nyerheti, a megyei II. osztály Déli csoportjában. Kószó László úgy fogalmazott: a Kelebia együttese nagyon megérdemelné már a bajnoki címet. A fentiekhez talán hozzátehetjük: meg a másik három együttes, Bácsalmás, Bácsbokod és a Bajaszentistván legalább annyira. Bár Kelebia a 28. fordulóban, Bátmonostor ellen aratott 12-3-as győzelmével, a gólkülönbségén javítva, három góllal „közelebb” áll a végső sikerhez, ám Kelebia és ’Bokod között mindössze két pont, Kelebia és Bácsalmás között például csak három gól a különbség. A Bajaszentistván és ’Bokod között már a gólkülönbség sem dönt. Az élmezőny eredményei: Bátmonostor – Kelebia 3-12, Vaskút – Bácsbokod 1-2, Bajaszentistván – Sükösd 2-0, Szakmár – Hajós 1-2.
Bácsalmáson legutoljára egy évvel ezelőtt találkozott a PVSE a Kunbaja együttesével a Magyar Kupa akkori harmadik fordulójában. Az eredmény akkor, 3-0 volt a vendégek javára. Az ősszel már bajnoki mérkőzésen, Kunbaján sikerült visszavágni a kupafiaskóért, de a nézőtéren helyet foglalók úgy gondolták: az igazi visszavágó, majd most, hazai pályán következik, meg a magabiztos győzelem a bajnoki cím elérése miatt sem egy utolsó szempont. A mérkőzéssel kapcsolatban aztán mindenről beszélhettünk, csak a magabiztosságról nem. Végül Berényi megoldotta a problémát, a PVSE győztesen vonulhatott le a pályáról.
Bácsalmás – Kunbaja 2-1 (0-0) Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. június 5. 350 néző. Vezette: Tóth***, Varga, Sólya. Bácsalmás: Zsemberi – Marcsó, Sáfár, Varga, Kővári Á. (Bögre 63. perc), Majoros, Snyehola B. (Berényi 66. perc), Párczen, Ámann (Schneider 88. perc), Tóth (Juhász 72. perc). Edző: Kővári Péter. Kunbaja: Géczi János – Simon Tibor, Kiss László., Kálmán Attila, Kiss Imre (Halász 60. perc), Hajdú Balázs, Kiss Róbert, Wettstein Róbert, Berghoffer László, Révész gábor (Varga mihály 73. perc), Torma Róbert. Edző: Babó Károly. Gólszerzők: Tóth, a 54. percben, a kapunak háttal, 6 méterről emelte, a léc alá: 1-0, Berényi, a 86. percben, 25 méterről a kapu bal felső sarkába: 2-1 illetve Wettstein, a 64. percben, tizenegyesből, a jobb alsó sarokba: 1-1. Kitűntek: Berényi, Ámann, Varga illetve Kiss L., Kálmán, Wettstein. Sárga lap: Tóth illetve Hajdú. Ifjúsági eredmény: Bácsalmás – Kunbaja 6-2. A bajnoki címet már Hajóson kiharcoló PVSE, Páncsics 2, Fehér, Torma, Krix Dániel, Szabó Zsolt góljaival, Tímár 2 találatával szemben, biztos győzelmet aratott.
Ha szombaton még tikkasztó hőségről beszélhettünk a serdülők mérkőzésén, ez vasárnap szóba sem jöhetett, sportolásra azonban kellemesen hűvös időre váltott a beköszöntött nyár. Ilyen körülmények és a cél ismeretében, a hazai csapattól valami fergeteges iramot vártunk, ám helyette álmos, kapkodó játékot láthattunk, míg a Babó Károly irányította együttes, rendre veszélyeztette Zsemberi kapuját. A 2. percben Snyehola Balázs felszabadító rúgása, centikkel kerülte el a kaput - a sajátját. Egy perccel később, a szögletből beívelt labdát Kiss László kapásból lőtte centikkel a kapu mellé. Tízperces kiegyenlített mezőnyjáték végén, Hajdú lövését mentette szögletre Zsemberi, röviddel ezt követően Kiss László bikázta kapura a labdát jó 25 méterről, ám ezt Zsemberi ismét védte. Nem tudta viszont hárítani a következő vendégtámadást követően elért kunbajai gólt, viszont az esetet lesállás előzte meg. Ezt követően a 25. percben Berghoffer lövésénél Zsemberi Imrének, majd a hazai támadás végén Géczi Jánosnak kellett játékba avatkozni. A 29. percben Kiss Imre mutatott be egy sárga lapos szerelést. A szabadrúgásból, a máskor gyakran eredményes Kővári Ákos ezúttal messze fölé durrantotta a labdát.
A 38. percben Berghoffer akciózott a baloldalon, amelynek végén ismét Zsemberynek kellett bizonyítani képességeit. A második félidő első percében Párczen futott el a jobb oldalon, beadást Ámann fejelte kapura, de Géczi védte. A 48. percben Kővári Ákos rosszul elvégzett szabadrúgása jelentett eseményt. Az 52. percben Hajdú is besárgult, a szabadrúgás ismét nem járt eredménnyel. Nem így az 54. percben, amikor megtört a jég. Ámann jobbról kanyarította a kapu elé a labdát, amelyet Tóth Ferenc háttal állva a kapunak, 6 méterről, a léc alá emelt: 1-0.  Az 58. percben a sokadik virágzását élő Révész Gábor a baloldali szabadrúgásból beívelt labdát a kapufára lőtte.
A 64. percben aztán egyenlített a Kunbaja. Révész beadására érkező Wettsteint a védők akadályozták a labda megjátszásában és a bíró habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Wettstein végezte el, és a labdát, a jobb alsó sarokba lőtte: 1-1. Ennek már fele sem tréfa, gondolhatta Kővári Péter játékos-edző, aki most csak trénerként tette a dolgát, és a most a szokottnál visszafogottabban játszó Snyehola helyett Berényi Krisztiánt küldte a pályára. A 66. percben a jobb szélen kitörő játékos mezét szaggató Halász tettén tette túl magát Tóth bíró, majd a támadást durva belépővel megakadályozó Kálmán Attilánál is elmaradt a lap. Szabadrúgást azért megítélte. A 73. percben a bokasérülést szenvedő Tóth helyét Juhász Róbert foglalta el. A 74. percben az utóbbi mérkőzéseken egyre jobb teljesítményt nyújtó Ámann Krisztián végezhetett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre. Jól eltalált lövése után Géczi a labdát a mezőnybe öklözte. A 74. percben Ámann lövése tévesztett célt néhány centivel, azaz még mindig döntetlen az állás. A 85. percben Marcsó helyett Kubina Krisztián lépett pályára, Marcsó ismét bicegve távozik a pályáról. Sáfár Csaba lett a söprögető. Kővári edző már minden lehetséges variációt kénytelen volt végrehajtani a győzelem kiharcolása érdekében, ám még mindig ideges. Ekkor még nem tudja, hogy a győzelemhez szükséges döntő korrekciót már megtette. A 66. percben, amikor pályára küldte Berényi Krisztiánt. Krisztián, ugyanis a 86. percben elérkezettnek látta az időt, a döntő lépés megtételére. A kapuval szemben jó 25 méterről, lövésre szánta el magát és a labda bombaként vágódott a kapu baloldalába: 2-1.
Összegzés: Berényi lövésének köszönhetően Bácsalmáson továbbél a remény… Kővári Péter: - Nem játszottunk jól, ám a második félidőben küzdőképességünk meghozta a győzelmet.. Babó Károly: - Kiélezett, küzdelmes mérkőzésen, a hazai csapat egy jól eltalált lövéssel vívta ki a győzelmet. A csoport élmezőnyéhez tartozó csapatok győzelmeinek köszönhetően, az összetételében a helyzet változatlan. Az ebben érdekelt csapatok – Bácsalmás (2-1), Kelebia (12-3), Hajós (2-1), Bajaszentistván (2-0), Bácsbokod (2-1) – között, továbbra is, mindössze két pont a különbség. A helyezésben. Azért történt változás: például Kelebia 12-3-as győzelmének köszönhetően hárommal jobb gólkülönbsége révén, átvette a vezetést Bácsalmástól. A bajnoki címért folyó versenyfutás még teljesen nyílt, így érdekes izgalmas mérkőzéseket hoz még a csoport utolsó két fordulója.
Most kéne abbahagyni…
Labdarúgás, megyei II. osztály, Déli csoport, 29. forduló. A megyei II. osztály Déli csoportjában, még az utolsó előtti fordulóban is, izgalmas, szinte kiszámíthatatlan kimenetelű mérkőzésekre számíthattak a szurkolók. Még semmi sem dőlt el, a bajnoki címet és a dobogós helyezéseket illetően! Az viszont már biztos: a jelenleg hatodik Fajsz, után, már az ötödik Bácsbokodnak, a negyedik Hajósnak és a harmadik Bácsalmásnak már nincs esélye a bajnoki címre. Fajsz kivételével, az utóbbiaknak már csak a bronz medál lehet a tét a bajnokság utolsó mérkőzésén. A bajnoki címért folyó versenyfutás, Wittmann sporttársnak köszönhetően két csapatra csökkent! Persze, igaza van, minek az a nagy tülekedés!
Pedig a megyei II. osztály Déli csoportjának 2004-2005-ös bajnoki éve, az itt zajló bajnoki címért folyó versenyfutásnak, az izgalmas mérkőzéseknek köszönhetően, már-már Forma 1-es magasságokba emelkedett. Már azzal, hogy nem egy csapat bérelte ki az esélyt a végső sikerre, azért több gárda is harcba szállt. Kár, hogy ebből a nemes vetélkedéssé előlépett izgalmas bajnokságból, a játékvezetés is részt kért…
Fajsz (6./49 pont) – Kelebia (1./60): A hazai csapat, az előző fordulóban Szeremlén, a vendég Kelebia hazai pályán aratott gólzáporos győzelmet. Bár idegenben a Kelebia eddig jól muzsikált, most megszakad ez a remek sorozata. A Bács-Kun Sport szerint hazai győzelem várható. Tipp: 1. Nem szakadt meg! A tény: 2. Fajsz - Kelebia 3-8! A Kelebia ott folytatta, ahol egy héttel korábban otthonában abbahagyta, és ezzel nagy lépést tett, az egykori mesterük, Kószó László által várt bajnoki címhez.
Érsekcsanád (7./49) – Bácsalmás (3./57): Az őszi mérkőzésükön, bár a PVSE két gólt is lőtt, a pontokon megosztozkodtak a csapatok. Bácsalmáson, most abban reménykednek, hogy csak a saját érdekeiket tartják szemelőt és a jobb második félidei teljesítményükkel, végülpontosan érkeznek vissza Bácsalmásra. Hárompontosan. Tipp: 2. A tény: 1. Érsekcsanád - Bácsalmás 1-0. Ha lehet ilyet mondani, a csapatoknak még annyira sem ment a góllövés, mint az ősszel. A hazai együttes semmivel sem volt jobb, a vendégnél, ám amit a hazai csapat nem tudott elérni, megtette helyettük, talán a jószomszédi kapcsolatoknak köszönhetően, a játékvezető Wittmann sporttárs. Amit a bajnokság csapatai 28 mérkőzésen sem tudtak megoldani, a bíró egy mérkőzés alatt átrendezte az élmezőny sorrendjét, továbbá az esélyeket a bajnoki címre.
Wittmann úr, annak ellenére engedte tovább a hazai támadást, hogy az asszisztense jól láthatóan jelezte a támadó leshelyzetét. Nagyvonalúan szemet hunyt e fölött, majd e támadás végén tizenegyest ítélt, a partjelző által jelzett lesállás ellenére. Hogy esélye se maradjon az egyenlítésre, és az estleges bajnoki címre a vendégcsapatnak, kiállított még két vendégjátékost, többet sárga lappal büntetett. Arról már nem beszélve, hogy a mérkőzés végén lezajlott események fölött, amikor megütötték a vendégcsapat játékosát, ugyancsak nagyvonalúan átsiklott… Én nem ilyennek ismertem Wittmann bírót, de nagyot tévedtem.
Wittmann sporttárs talán most kellene abbahagyni – a „csúcson”!
Bajaszentistván (2./58) – Hajós (4./56) A forduló mérkőzésén, az Ónodi Tamás trenírozta, vendégcsapat nem ad 4 gólos előnyt, Ginál Gábor csapatának. Tipp: 1. Hát tényleg nem adtak! A tény: 1. Bajaszentistván – Hajós 3-1. A kósza hírekkel ellentétben, a Hajós már a matematikai esélyét is elvesztette a bajnoki címet illetően. A bajai csapat biztosan győzött, és Kelebia botlása esetén még az élre is ugorhat.
Bácsborsód (9./39) – Bácsbokod (5./55): Bár legutóbb hazai pályán, a Nagybaracska ellen döntetlenre játszott a ’Borsód, a ’Bokod elleni helyi rangadón, ez nem fordulhat elő. Presztízsmérkőzés lesz, hazai sikerrel. Tipp: 1. A tény: 1. Bácsborsód – Bácsbokod 3-2. Ezzel a vereséggel, az őszi első Bácsbokod végleg elveszítette esélyét, a bajnoki címre.
Hogyan alakul a megyei II. osztály élmezőnye, a 29. mérkőzés után?Tettük fel a kérdést szavazós játékunkban. A kérdésre adható válaszok közé a 1. Kelebia, 2. Baja, 3. PVSE, 4. Hajós, 5. ’Bokod variációt is be kellett volna iktatni, ez a tényleges sorrend, ám erre senki sem számított, így a 12-én este hét óráig szavazók sem.
Azoknak mondom, akik a mérkőzést követően nem álltak meg egy pohár sörnél, és nem értek haza a Forma 1, Kanadai Nagydíj eseményeire: a Ferrari ellenfelei sokkal gyorsabbak voltak a hetven körös versenyen, – 30-50 körön át, majd kénytelenek voltak feladni a versenyt. A Ferrari gépjárművek nem voltak annyira gyorsak, de meg találták a versenytávot, ilyen irdatlan nagy sebességgel teljesíteni képes konstrukciót, így a győztes Raikkonen mögött, a második (M. Schumacher) és harmadik (R. Barichello) helyen haladtak át a célon, a tűzpiros autók.
Akik pedig a Macedónia – Magyarország válogatott férfi kézilabda mérkőzést is lekésték, azoknak elmondom, hogy a Fazekas – Iváncsik, Perez, Buday, Nagy, Tombor, Gál, összeállítású kezdőcsapattal pályára lépő válogatottunk, Európa-bajnoki selejtezőn, 32-29-re győzött és már gyerekjátéknak tűnik a visszavágó, minek következtében ott leszünk az EB-n.
Mit hoz az utolsó forduló?
Labdarúgás, megyei második osztály, Déli csoport, 30. forduló, 2005. június 19. vasárnap, 17 óra. A helyzet még „bolondabb” is lehetne, ám a bácskai térségben lakó labdarúgást kedvelők nem panaszkodhatnak az osztály 2004-2005-ös bajnoki évében lejátszott mérkőzéseire, az utolsó pillanatig érdekes, helyenként színvonalas küzdelmekben eddig kialakult bajnoki sorrendre és még nincs vége! Az élmezőny sorrendje például még az utolsó pillanatokban is nagy változásokon mehet át. A Bács-Kun Sport arra vállalkozott, hogy az utolsó forduló mérkőzéseinek várható eredményeit, a 29. fordulóban elért 50 %-os találati aránynál jobb színvonalon megtippelje.
Hajós (4. helyezés/56 pont) – Kelebia (1./60. pont) Tipp: 1. Kelebia az utóbbi két fordulóban alaposan megjavította gólkülönbségét így a hazai csapat győzelme ellenére is megőrizheti első helyét, ha a Bajaszentistván pontot veszít Csanádon, ám mint mondják nem szeretnének. Hajós, a győzelmével versenyben lehet még a harmadik helyezésért.
Érsekcsanád (7./49) – Bajaszentistván (2./58) Tipp: 2. Az, hogy a vendégek nem szeretnének pontot veszíteni, az egy dolog. A hazai csapat most talán azt szeretné bizonyítani, hogy az elmúlt heti győzelmük sem a véletlennek köszönhető, ami telesen, igaz! Maximum egy pont, ami a hazai csapatnál szóba jöhet, bár a játékvezető küldő bizottság talán nem küldi egymásután ugyanarra a helyre ugyanazt a játékvezetőt…
Nagybaracska (10./31) – Bácsalmás (3./57) Tipp: 2. Az ősszel lejátszott felkészülési mérkőzésen magabiztos 6-2-es győzelmet aratott a PVSE, majd az őszi két-három váratlan pontvesztés egyike éppen a Baracska ellen történt Bácsalmáson. Most a bajnoki évben összességében mutatott játék megkoronázása lehetne, a vendéggyőzelem, ami azt is bizonyíthatná, nem 11 játékosból áll, a PVSE. Bizony, nagy szükség lesz, a „játékvezetőileg” leamortizálódott csapat, „cseresorának” küzdőképességére.
Bácsbokod (5./55) – Szakmár (12./32) Tipp: 1. Az őszi első, hazai együttesnek a harmadik helyezéséhez már csodáknak kellene bekövetkezni, ám ez, a bácskai vidéken is ritka tünemény. Azért, a Hangyaszorgalommal készülő Bokod, biztosan győz, a mezőny második felében tanyázó Szakmárral szemben.
Vaskút (14./30) – Bácsborsód (9./39) Tipp: 1. Vaskút nehéz helyzetben van a Bokod együttesét is legyőző vendégekkel szemben, ám győzelmük nem lehetetlen.
Kunbaja (13./31) – Szeremle (11./32) Tipp: 1. Kunbaja győzelme nem kérdéses. Kedvező esetben, a tavaszi erőfeszítéseket jobban kifejező 11. helyezést is megcsíphetik Révész Gáborék. Ezért aztán, Géczi Jánossal az élen mindent meg is tesznek. 
Sükösd (8./48) – Bátmonostor (16./3) Tipp: 1. A Bátmonostor egy szép búcsúban reménykedhet. És abban, hogy a 2005-2006-os bajnoki évben lesz még ellenfele a megyei III. osztályban. A hazai győzelem a hetedik helyre „röpíti” a Sükösd együttesét.
Fajsz (6./49) – Dunaszentbenedek (15../21) Tipp: 1. A múlt heti zakó talán nem hagyott akkora nyomokat a csapatban, hogy ne tudják legyőzni a ’benedeki együttest.
Aztán ne feledjék, vasárnap ismét Forma1 Na, az idén, még az olyan, mint a megyei II. osztály Déli csoportja. Kiszámíthatatlan!
Ámann mesterhármasával, bronzmedál
Nem kis várakozás előzte meg a megyei második osztály Déli csoportjának utolsó, záró fordulóját. A végsőkig kiélezett küzdelmeknek köszönhetően, vasárnap, a bácskai települések közül Hajós, Érsekcsanád és Nagybaracska került a térség labdarúgását nyomon követők figyelmének középpontjába. Ezeken a településeken vendégeskedtek a dobogóra legnagyobb eséllyel pályázó együttesek. Kelebia, Baja és a Bácsalmás. Az, hogy melyik csapat, kerül a dobogó legfelső fokára, csak az utolsó percekben dőlt el, míg a Bácsalmás harmadik helyezést biztosító végeredmény, „már” az első félidőben kialakult, Ámann Krisztián mesterhármasával.  Mándity Róbert, Berényi Krisztián, Snyehola Ákos, Tóth Ferenc, remek játékosok, ám ők a ma már „csak” a harmadik helyezésről dönteni hívatott sorsdöntő mérkőzésen, „civilben” voltak jelen. Az első félidőben kezdetként úgy tűnt, hiányuk pótolhatatlan. Ekkor Gúnya, és Fekete úgy járt-kelt a PVSE kapuja előtt, mintha misem lenne természetesebb ennél.
Nagybaracska-Csátalja Híd SE – Bácsalmás Petőfi VSE 2-3 (2-3) Nagybaracska, 100 néző. Vezette: Sánta Péter. Nagybaracska-Csátalja: Szabó István – Kubatov Tibor (Király József 85.’), Rádóczi Csaba, Papp Viktor, Tóth Győző, Gúnya Gábor, Margit Csaba, Fekete Erik, Király Ferenc, Molnár Tibor (Bobor Ákos 80.’), Bárth Zoltán. Edző: Kernya Tibor. Bácsalmás: Zsemberi Imre – Varga Róbert, Sáfár Csaba, Kubina Krisztián, Párczen Zoltán (Kővári Péter 75.’), Juhász Róbert (Schneider István 70.’), Majoros Zsolt, Snyehola Balázs (Marcsó Norbert 65.’), Bögre Károly, Ámann Krisztián, Kővár Ákos. Edző: Kővári Péter.

17,00 órakor kezdődő mérkőzés előtt, így nézett ki az élen a tabella: 1. Kelebia 60 pont, 2. Bajaszentistván 58 pont, 3. Bácsalmás 57 pont, 4. Hajós 56 pont. Aztán, gyakran változott. A baracskai mérkőzés első félórájában a hazai csapat játszott jobban a tétova, szétszórt, lassú és körülményes PVSE ellen. Gúnya és Fekete úgy járt-kelt Zsemberi kapuja előtt, mintha misem lenne ennél természetesebb. A nagy hazai nyomást, csak az szakította meg amikor a labda Ferenc-csatornában kötött ki és e miatt néhány percig állt a játék. Aztán minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. 17,05. Gúnya, Varga és Kubina között tört utat, majd beadását Zsemberi húzta le, majd ígéretes hazai helyzetben Sáfár mentett a labda elé vetve magát. 17,07. Margit, Fekete akció végén Fekete ívelte kapu elé a labdát, ám ez ismét Zsemberi kezében landolt, majd Kővári Ákos szerelte Feketét a jobb oldalon. 17,13. Fekete a kapu előtt jó helyzetben lévő Molnárhoz játszotta a labdát, ám Molnár elügyetlenkedte a helyzetet. Egy perccel később Zsemberi vágta ki bedobásra a labdát a kitörő Fekete elől. A PVSE védelmében nagy fejetlenség uralkodott ezekben a percekben, ám a bajnoki sorrend, nem, csak az „elméleti” pontszám változott: 1. Kelebia 61, 2. Baja 59, 3. Bácsalmás 58, 4. Hajós 57 pont. 17,15. A PVSE vezetett támadást, szinte az elsőt az első negyedórában, amikor Snyehola Balázs fejjel szöktette Bögrét, ám a védők szögletre mentettek, majd Juhász baloldalról elvégzett szabadrúgás után tesztelte az ifjúsági mérkőzésen is szereplő fiatal Szabót, ám a lövés után biztosan fogta a labdát. Ezzel együtt, úgy tűnt rendezte sorait a PVSE, amikor mint derült égből a villámcsapás vezetéshez jutott a Híd SE. 17,17. Kővári Ákos és Kubina Krisztián egymást kerülgették a jobb oldalon a 16-os magasságában, amikor Gúnyához került a labda és nemes egyszerűséggel, a jobb alsó sarokba, lőtte: 1-0. (1. Kelebia 61, 2. Bajaszentistván 59, 3. Hajós 57, jgk, 4. Bácsalmás 57) 17,20: Kővári a jobb oldalról kapu elé ívelt labdát a kapuval szemben jó helyzetben lévő Snyehola elé fejelte, akinek sikerült azt a kapu mellé fejelni. 17,25. Snyehola kapott indítást a felező vonalnál, amit magasan felugorva, mellel szándékozott lekezelni, ám védője nem nézte ezt jó szemmel. Hatalmasat lökött Snyeholán aki ennek megfelelően hatalmasat tanyázott. Azt gondolhattuk ebben a pillanatban, hogy a bíró valamiben sántikál, ám kiderült nem. Egyszerűen Sánta a neve. Aztán nem ezért, de szabadrúgás helyett, a méltatlankodó Snyeholának adott sárga lapot illetve ezzel párhuzamosan szabadrúgást Baracska javára. 17,26. Sánta spori még szinte a könyveléssel sem végzett, amikor Király Ferenc a baloldalon nyargalhatott szabadon és lövészszerű beadását követően a labda a kapu bal felső vinklijéből a gólvonalon túlra vágódott: 2-0. (lásd: 17,17) Ennek már fele sem tréfa, gondolhatták a PVSE játékosai és elkezdtek focizni, aminek meglett a gólokban (éremben) is megmutatkozó jutalma. 17,28. Kezdetben egy védelmi hibát kihasználva szépített a PVSE. Tóth óriási luftot rúgott és a labdára lecsapó Ámann a kifutó Szabón átemelve a kapuba juttatta: 2-1. (Hajós is megszerezte a vezetést, Baja még mindig gólnélküli döntetlenre áll: 1. Kelebia 60, 2. Hajós 59 jgk, 3. Baja 59, 4. Bácsalmás 57)
17,35. A védők közül kitörő Majorost a védők felvágták, ám Sánta bíró szemethunyt az eset felett. E kis incidens ellenére, a PVSE átvette a játék irányítását és gyors, szellemes akciók végén Ámann Krisztián mesterhármasával, megfordították a mérkőzés állását. 17,40. A védők vonalából kilépő Ámann elé került a labda és Krisztián a jobb összekötő helyéről, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába zúdította: 2-2. (1. Kelebia 60, 2. Hajós 59 jgk, 3. Baja 59, 4. Bácsalmás 58) 17,42. Majoros tálalta ügyesen Ámann elé a labdát, aki ezúttal a tizenhatos sarkáról, jobbról bombázta a kapu jobb alsó sarkába: 2-3. (1. Kelebia 60 jgk, 2. Bácsalmás 60, 3. Hajós 59 jgk, 4. Baja 59). Talán a megszerzett előny megnyugtatja a PVSE csapatát, gondoltuk nagy merészen, és a szünet után folytatódik az első félidő végén tapasztalt kiváló játéka, ám nem így történt. Ekkor Zsemberinek kellett bravúrokat bemutatni (többször is), hogy megőrizze kapuját a góltól.
18,10. Gúnya tört kapura egyedül, ám Zsemberi remek kivetődéssel mentett, a szélvész gyors csatár elől. Majd egy perccel később szintén Gúnya lövését tette ártalmatlanná. Hogy ne essek ismétlésekbe, többször már nem írom le ezeket az előbbiekben lezajlott eseményeket. A mérkőzés további részében is Zsemberit tesztelték játékostársai, no és a Baracskai támadói, ám Zsemberi ezúttal is jó formában minden egyenlítési kísérletet hárított. 18,30. A Hajós már 3-0-ra vezet Kelebia ellen, ám a sorrend változatlan. (Lásd: 17,42). 18,40. A mérkőzés végére kiderült, Bajaszentistván, ha nem is gólzáporos győzelmet aratva, de legyőzte Érsekcsanádot. Így a bajnoki cím Bajára került: 1. Baja 61, 2. Kelebia 60 jgk, 3. Bácsalmás 60, 4. Hajós 59 ponttal.
Összegzés: A Bácsalmás együttese, pedig csak most sajnálhatja igazán, hogy amely csapatok ellen mások gólkülönbséget javítottak, ott a PVSE pontokat hullajtott el. A bajnoki idényben nyújtott összteljesítmény viszont, az előbbiek ellenére, a célkitűzésekhez mérten, dicséretes. A Bácsalmás labdarúgását képviselő csapatok a különböző korosztályokban a bajnoki címért küzdöttek a 2004-2005-ös bajnoki évben és csak az utolsó mérkőzéseken dőlt el, hogy e küzdelmeket végül: egy arany (ifjúsági), egy ezüst (serdülő) és egy bronzérem jellemzi.

Azt mondta, a Mokka! Miért nem nyert, Bácsalmás bajnokságot, a megyei II. osztály, Déli csoportjában? Még, május 22-én történt az eset. A Sükösd felett aratott 2-1-es PVSE győzelem után, azt mondta az egyik nem rég még neves játékos, illetve ma is neves, de már nem aktív, azaz Mokka: milyen jó lenne, ha nekünk is lenne egy weboldalunk. No, a felvetést követően nem törtük kezünket, lábunkat, hogy Mokka óhaját megvalósítsuk. De minek is tettük volna, bár azt Mokka még nem tudta akkor, hogy ez a kívánsága négy napja, május 18-án már teljesült. Az óhaj elhangzását követően, újabb két további kívánság megfogalmazását kértem Tőle. Bár Mokka nem nagyon értette a kérdést, ám némi unszolásra, már mondta is: – Nyerjem meg a lottó főnyereményt. Számok: 9, 12, 36, 54, 72. A labdarúgók végezzenek az első helyen, a 2004-2005. évi bajnokságban.

Nos, miután Mokka elmondta további két kívánságát is, beavattuk, mire volt ez a cécó: – Mokka, ha minden kívánságod úgy teljesül, ahogy a weboldalra vonatkozó, akkor nagyon boldogok leszünk hamarosan. A lottó ötösre pontosan egy, a bajnoki címre, pedig még négy hetet kell várni, de tutira meglesz. Most pedig menj, haza és kapcsold be a masinát, csatlakozz az Internetre. Nézd meg: abban a formában a Bács-Kun Sport megfelel-e az elvárásaidnak?  

Aztán teltek a napok, eljött az esetet követő első sorsolás a lottón: semmi! Nem nyertem, de hatalmas szerencsém volt. Másnak sem volt telitalálatosa. Tudom, ez így olyan, mint az akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is eset, de ekkor még nagyon bíztam a Mokkában, a „sikerben”. Gondoltam, nem is baj, halmozódjon még egy kicsit a nyeremény. Hiszen, ha Mokka is megjátszotta az álomszámokat, akkor a nyeremény már alig lenne több mint 1 milliárd forint fejenként.

Ismét elmúlt egy hét, újabb sorsoláshoz értünk. Megint semmi, de most is nagy szerencsém volt. Más sem találta telibe a nyerő ötöst. Aztán ez játszódott le a harmadik sorsoláson is. Változás csupán annyi volt, hogy közben a PVSE átadta helyét Kelebiának és az utolsó fordulóban már csak abban az esetben, végezhettünk volna az élen, ha a Hajós legalább hatgólos különbséggel, legyőzi Kelebiát, a PVSE ugyanígy tesz Nagybaracskával, az Érsekcsanád pedig elvesz egy pontot a Bajaszentistvántól. De ezek miatt, nem idegeskedtem, a Mokka megmondta, illetve az Ő kívánsága az úgy teljesül, ahogy azt megálmodta, tehát nincs miért idegeskedni, bajnok lesz, a PVSE. Lásd: Bács-Kun Sport internetes sportmagazin. És tessék, lőn, csoda! Tanult barátom, kedvenc szavajárása szerint, már „műxik” is.

Nos, június 18-án lezajlott az újabb számsorsolás, ismét semmi! Ám másnap kiderült, nincs tovább szerencsém, van öttalálatos a lottón, de nem az enyém, és nem is a Mokkáé. Ekkor rendült meg a bizalmam a Mokkában. Szerintem csak egy kuruzsló és nem egy látnok ígérte a lottó ötöst, meg a bajnoki címet. Így aztán már fenntartásaim voltak, a másnapi utolsó fordulóban várható eseményekkel kapcsolatban is.

Aztán június 19-én végleg elvesztettem a hitemet a Mokkában, már az abbéli hitemet, hogy a Hajós hat góllal le tudja győzni Kelebiát, mi pedig ugyanígy Nagybaracskát, az Érsekcsanád pedig pontot rabol a Bajaszentistvántól. Aztán vasárnap délután, ismét felcsillant a remény, – egy darabig A Hajós már viszonylag korán, háromra növelte előnyét Kelebiával szemben. Az Érsekcsanád viszonylag sokáig tartani tudta, a nekünk kedvező döntetlen eredményt. Előre vetítve, hogy ha a három kívánság nem is teljesülhet már, azért a csodákban vetett hit, 67 %-os teljesítése, azért nem kis dolog. Majd Nagybarácskán percek alatt kétgólos előnyre tett szert, – a hazai csapat. No, ettől a ponttól kezdve végleg nem hiszek a csodákban.

Az oldal egyik kedves tagja, nevezetesen T-boy, az egyik szavazás – Ki nyeri a megyei II. osztály Déli csoportjában a bajnokságot a 2004-2005-ös bajnoki évben? – mellé szerényen a következőket jegyezte: „Egyszer majd a Bajaszentistván is megnyeri”. Ez a bejegyzés, szerény, ám talán valami hitbéli üzenetet is hordoz magában. Leginkább a Bajaszentistván játékosai, és edzője Ónodi Tamás részéről. Aminek köszönhetően, T-boy óhaja, hamarabb teljesült, mint azt remélte. Tehát Bácsalmáson sem a Mokka és az én hitemre van szükség. Maximum, arra is, de leginkább a játékosok végsőgyőzelembe vetett hitére kellene támaszkodni. Mondom ezt, talán nem is a Nagybaracskai mérkőzésen, de nem is az élcsoportban található csapatok ellen látottak alapján, hanem a mezőny második feléhez tartozó, azt ne mondjam, a sereghajtók ellen nyújtott teljesítmények láttán...

A PVSE labdarúgó szakosztálya, 2005. július elsején tartja évzáró, értékelő összejövetelét, ahol az is kiderül: a fenti verzióval szemben, mi a hivatalos álláspont, azaz, miért nem sikerült a tavaszi szezon nagy részében, olykor ötpontos előnnyel birtokolt első helyet megtartani.
Ui: Ha valaki a fent megadott öt számmal jelentős, un., öttalálatos eredményt ér el, a nyeremény 10 %-a, a Bács-Kun Sport támogatására leadandó!
 

A mappában található képek előnézete BSC 1913-PVSE 2013. BSC X. évtizede 2003-2013.