Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kálmán György a KNKSE új elnöke, Márius Breazu az új edző

A Kecskeméti NKSE AZ NB I/B-ben rajtol
s-13.05.29.-ami-a-petofi-nepe-napilapbol-eddig-kimaradt---anett-008.jpg
Elkezdődött a felkészülés, a folytatás reményében...
Kálmán György volt a Gong Rádió vendége augusztus 5-én délelőtt. A Kecskeméti NKSE elnökét a Nemzeti Bajnokság I/B osztályában szereplő női kézilabda csapat életéről kérdezte Jámbor Csaba.
– Nem rég zajlott az egyesület közgyűlése. Mi indokolta ennek összehívását és milyen változásokat hozott az egyesületben? – Június 21-én azért hívtuk össze a közgyűlést, mert az öt éve megválasztott elnökségnek lejárt a mandátuma. Ezen kívül volt, aki üzleti, volt, aki családi elfoglaltság miatt nem tudott már részt venni az elnökség munkájában, aztán volt, aki egyszerűen csak lemondott az elnökségi tagságról és ez is indokolta, hogy az összehívott közgyűlés új elnökséget válasszon, az egyesület működőképességének biztosítása érdekében. Az eddigiekkel ellentétben most egy háromtagú elnökséget választott a plénum. Az alelnök Oláh János, elnökségi tag: Kovács Lajos.
  – Milyen változások várhatók az egyesület illetve a csapat életében? – A junior csapat mellett maradt, az eddig is velük foglalkozó Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet. Az elmúlt évben a csapat mellett dolgozó Kalmár Jenő edző helyére viszont, a román származású, magyar licenccel rendelkező, Miskolcon élő, eddig a Szerencs csapatánál edzősködő Márius Breazut (Temesváron született, 52 éves, nős. pk) szerződtettük a felnőtt és utánpótlás csapatok mellé. Jó híreket hallottunk róla, aki egy Temesvár-i II. osztályú csapat mellett edzősködött. Kezdetben másod-, majd vezetőedzőként, mígnem 6-7 éve már Magyarországon végez edzői munkát. A személyes találkozás alkalmával, egy remek, taktikus elképzelésekkel rendelkező szakembert ismerhettünk meg az új edző személyében. 
– Mikor kezdődik a felkészülés? – Már elkezdődött, egyelőre a meglévő játékosállomány futóedzéseket végez. A vidám életfelfogású, ám a követelmények teljesítésében könyörtelen edző irányításával. Volt már egy a felmérés, az ismerkedés jegyében megtartott labdás edzés is. Az eddig lezajlott foglalkozásokon a játékosok nagy odaadással végezték a gyakorlatokat.
  - Az elmúlt bajnoki évben, mint közismert, a tizennégy csapatos mezőnyben a tizenkettedik helyen végzett az NKSE.  Milyen célokat tűzött ki az elnökség a 2013-2014-es bajnoki évre? – Kecskeméten a női szakágban, a kézilabda sportág és az NB I/B-s osztály megtartása a cél. Számszerűen ez a tizedik helyezésen belül, a hetedik-kilencedik helyezést jelenti. Röviden: szeretnénk egy jó középcsapatot kialakítani. Célunk továbbá, az utánpótlásbázisunk erősítése. Olyan formában, ahogy az a serdülő korosztályban már jól működik, a helyiek mellett, a Kecskemét környéki településeken élő fiatalok bevonásával. Fontos feladatunk az egyesület anyagi bázisának biztosítása olyan szinten, hogy a TAO-s pályázatok igénybevételének lehetősége biztosított legyen a jövőben is.
– A TAO-s pályázatok az utánpótlás-nevelés anyagi bázisát jelentheti, de milyen nagyságrendű anyagi feltételt kíván egy NB I/B és milyent egy NB II-es csapat fenntartása? – Az említett két osztály költségigénye között, nincs nagy eltérés. A nemzeti bajnokság első osztályában például úgy 40-50, míg az NB I/B osztályban, már 8 millió forintból is kilehet jönni. Az NB II-ben az utóbbi 80 százalékából is működtetni lehet egy csapatot. Ez a két osztály közötti különbség az alacsonyabb utazási és játékvezetői díjakból adódik, s természetesen egy amatőrcsapat esetében, mint mi is vagyunk. Az amatőrstátusz viszont a TAO-s pályázatok igénybevételének egyik feltétele is. Aminek szellemében tilos anyagi ígéreteket tenni a játékosok megtartása, ösztönzése érdekében.
– Hogyan alakul a játékosállomány? – Még alakulóban van, hisz tárgyalásban állunk jó néhány fiatal játékossal, amely igazolásoknak szeretnénk minél gyorsabban pontot tenni a végére, hogy a kiszemeltek minél korábban bekapcsolódhassanak a felkészülésbe.
– Hogyan alakul a felkészülés menetrendje a továbbiakban? – A szeptember 8-án Kecskeméti NKSE - Szeged-Kiskundorozsma KSE párosításban 16 órakor felnőtt, 18 órakor juniormérkőzésekkel kezdődő 2013-2014-es bajnoki év nyitányáig, az edzések monotóniáját, augusztus 20-án egy kétnapos összetartás szakítja meg. Remélhetőleg ezen a végleges, már kialakult játékosállomány vesz részt, majd augusztus végén Kozármislenyben egy torna keretében az edzéseken elsajátítottak mérkőzésközbeni gyakorlása, tesztelése zajlik. - válaszolt a feltett kérdésekre Kálmán György a KNKSE elnöke bizakodón a 2013-2014-es bajnoki év előtt alig több, mint egy hónappal a Gong Rádió Vendégünk volt... adásában.
Utóírat:
Gong Rádió Vendégkönyv - Kálmán sporttárs nagyon diplomatikus válaszokat adott, már ami a játékosállományra vonatkozott... Hát nem tudom: Halason azért nem ennyire titkolóznak... Ott, az első edzésnapon közzétették kik maradtak - nagyon kevesen - és honnan, kiket igazolnak az elmúlt bajnoki év sikercsapatának, többek között, a Kecskeméti NKSE egyik leendő ellenfelének megerősítésére... Ezen kívül az edzővel - a kecskeméti illetőségű - Kun Istvánnal készült interjút is olvashattuk már, a halasi, sőt megyei elektronikus sajtó oldalakon... :-(.
Tisztelt Prókai Úr! Kálmán sporttárs azért nyilatkozott óvatosan, hogy ne kövesse el azt a hibát, miszerint olyan játékosok átigazolásáról nyilatkozik, akikkel se szóban, se írásban semmiféle megállapodás nincs. Két játékos sorsa ma dől el, Ők több, mint valószínű, hogy a jövőben Kun István halasi csapatát erősítik. A Kiskunhalas valóban az elmúlt szezon sikercsapata volt, Golovin edző csodát csinált úgy, hogy a szezon közben elfogyott a pénz. Az külön nagy szerencse, hogy a sikeres szezon után - noha kettő játékos maradt a Halasban (egyikőjük egyébként próbajátékra utazik hamarosan), és ugyan "csak" a másodosztályban, de elindul a gárda, sőt, a vezetőség megteremtette annak anyagi lehetőségét, hogy más csapatokból - például a Kecskemétből - erősítve teljes csapattal vágjon neki a bajnoki évadnak. Egy erős anyagi hátérrel, megfelelő szakmai munkával rendelkező klubot minden szurkoló szeretettel üdvözöl, hiszen ez az egyetemes kézilabda érdeke.
 Tisztelt El Jefe! Engem nem kell meggyőzni én NKSE szurkoló vagyok, sőt két NKSE csapatának is szurkolok... Bár lehet, hogy a ’halasival ellentétben, a kecskemétinek egy kicsit jobban...:-) Amit írtam nem bántásból írtam, csak egyszerűen érdekel, hogy mi történik a kézilabda sport frontján, például Kecskeméten is... Vagy miért nem történt meg a Gong Rádió Vendégkönyvében megfogalmazott felvetés... Spongyát rá!
A Kecskeméti NKSE sorsolása: 2013-2014-es bajnoki év őszi idény
pro-sport
 

A mappában található képek előnézete 13.06.09. BSC Centenárium (III.)